Boosta din framgång med betalt innehåll

Published
September 12, 2018

När du vill göra succé på sociala medier så ska du framför allt fokusera på en sak: innehållet. Men det finns också några andra trick som kan ge ditt innehåll en knuff i rätt riktning.

Jonna Ekman

Att göra rätt innehåll är alltid det absolut viktigaste på sociala medier. Alla som någonsin jobbat med att lägga budget bakom sitt innehåll vet nämligen att följande enkla ekvation gäller: Rätt innehåll är lätt (och billigt) att distribuera, fel innehåll är svårt (och dyrt) att distribuera. Så börja alltid i rätt ände och se till att jobba fram ett innehåll som ger mervärde till den målgrupp du vill nå.

Men sen då. När du har ditt genomarbetade innehåll redo för distribution? Och du beslutat dig för att lägga lite budget bakom det? Då har vi på KIT förstås några små tips hur du kan ge ditt innehåll ännu en knuff på vägen:

1. Tänk på placeringen – sätt innehållet i rätt kontext

Eftersom du arbetar med innehåll och inte bannerannonser ska du självklart placera ditt betalda innehåll i newsfeeden. Då kommer användarna också att uppfatta det som det innehåll det är.

2. Matcha målgruppen

När du bygger din målgrupp i adsmanager, minns då vilken målgrupp du hade i åtanke när du skapade innehållet. Det är ingen vits att försöka tvinga på användarna innehåll som inte är gjort för dem.

3. Var på det klara med vilka mål du vill uppnå

På KIT optimerar vi aldrig mot räckvidd, utan mot konsumtion. Har man lagt tid, pengar och energi på innehåll är det mycket viktigare att målgruppen de facto konsumerar innehållet, snarare än att det når så många som möjligt, eller hur?

4. Var noggrann med paketeringen

Ta dig tid att jobba med hur din post ser ut och uppfattas. Posten i sig måste vara lockande - även om du skapat magiskt innehåll så måste användarna fortfarande hitta till det i sina flöden. Och minns: om din post inte funkar, testa gärna att byta bild och skriva om copyn. 

5. Testa olika ad-sets

Det är alltid en bra idé att börja med att testa två olika ad-sets för ditt innehåll, detta ger dig en chans att köra ett småskaligt A/B-test-

6. Experimentera med budgeten

Du vet vilken målsättning du har och du har en budget. Nu kan du antingen börja med en liten budhet och öka den när du ser vilka poster som funkar. Eller så kan du börja med en större budget och ge dina poster en rivstart. Var bara inte rädd för att testa olika strategier.

Story Engine är ett verktyg som hjälper dig att både göra rätt innehåll och att distribuera det på rätt sätt. Nyfiken? Läs mer här eller kontakta oss direkt.

Jonna Ekman

Let's talk

Contact us to learn about all the nice things you can do with Story Engine.

more blog stories