Fem skäl till att du borde jobba mer med video

Published
September 12, 2018

Bara på Facebook kollar över en halv miljard människor på video – varje dag. Men det finns fler orsaker till att video borde ingå i din marknadsplan.

Jonna Ekman

1. Du når användarna där de är.

Video är helt transporterbart i sociala medier och publiken behöver inte lämna sina flöden för att konsumera innehållet. Inga onödiga klick och inga browsers som ska öppnas i nya fönster.

2. Du väcker känslor.

Att väcka känslor är ett av de mest grundläggande knepen för en marknadsförare att nå fram till sina mottagare och få effekt - och vad väcker känslor mer än rörlig bild?

3. Du skapar engagemang.

Det är viktigare än någonsin att användarna engagerar sig i ditt innehåll, tänk därför på att video har tio gånger högre sannolikhet att skapa just engagemang hos din publik.

4. Du stoppar tummar.

Vi scrollar allt snabbare genom allt mer innehåll och det krävs verkligen att innehållet väcker vårt intresse för att vi ska bromsa tummens framfart över skärmen. Med rörlig bild är sannolikheten större att användarna ska stanna. 59% föredrar nämligen rörlig bild framför text i sina nyhetsflöden.

5. Du kommer att göra affärer.

En gammal myt är att video i sociala medier inte konverterar särskilt bra. Sanningen i dag är att en majoritet av annonsörerna tvärtom menar att video konverterar bättre än annat innehåll.

Jonna Ekman

Let's talk

Contact us to learn about all the nice things you can do with Story Engine.

more blog stories