Så enkelt kan du göra video

Published
September 13, 2018

Du vet att du vill jobba med video. Men det verkar svårt. Och alla verktyg är alldeles för avancerade. Känns det så? Då ska du kolla in vårt nya videoverktyg. Med Story Engine Video Studio gör du proffsig video på nolltid.

Jonna Ekman

Vill du ha en demo av verktyget? Hör av dig!

Att jobba med video blir allt viktigare för både marknadsförare, journalister, kommunikatörer - ja, i stort sett alla som jobbar med innehåll. Men för många känns steget in i videovärlden alldeles för komplicerat; Vilka verktyg ska man använda? Är de inte extremt avancerade? Behöver vi anställa personer med videokompetens? Köpa ny utrustning? Skaffa nya superdatorer? Det kommer ju att bli svindyrt!

KIT har vi länge brunnit för att göra video och ständigt letat efter sätt att göra själva processen så enkel som möjligt, för att vi ska kunna fokusera på det som verkligen räknas: själva historieberättandet. Detta har resulterat i verktyget Story Engine Video Studio som möjliggör för vem som helst att göra video som ser exceptionellt proffsig ut redan vid första försöket. Låt oss beskriva processen i sin allra enklaste form. Läs nedan eller kolla på videon (som vi självklart gjort i verktyget. Det tog bara några minuter!)

1. Addera de slajds du vill ha. Eller börja med en och addera fler eftersom. Du kommer snabbt att hitta ett arbetssätt som passar dig.) Välj vilken slajdtyp varje slajd ska ha. (Det finns en hel uppsjö att välja mellan.

2. Skriv den text du tycker att slajden ska innehålla. Välj bilder, video, musik - möjligheterna är oändliga. Har du ingen bra bild- och videokälla att tillgå? Kolla in de tjänster vi listar här, alla är gratis.

3.Flytta omkring dina slajds. Addera nya. Fixa och tricksa med din storytelling.

4. Klart! Vi skojar inte: så enkelt är det. Nu kan du generera din fil och sprida den för vinden med stor framgång. Kolla till exempel hur byrån Rocket lyckas sälja hus och bilar med Video Studio, eller hur Barncancerfonden fördubblade sin videoproduktion omedelbart efter att de börjat använda verktyget.            

(Sen finns det en uppsjö andra bra grejer du kan göra, som att anpassa teman, typsnitt och bygga dina egna slajdtyper. Men börja med att bara göra en egen video och låt det sjunka in hur vansinnigt enkelt det är.)

Jonna Ekman

Let's talk

Contact us to learn about all the nice things you can do with Story Engine.

more blog stories